Psycho-pastoraat Psycho-pastoraat
In elke gemeente zijn er mensen die worstelen met allerlei problemen. Bijvoorbeeld: een burn-out, eenzaamheid, echtscheiding, relatieproblemen, gezinsproblemen, depressiviteit, andersgeaardheid, verslavingen, rouwverwerking enz.
Het zou kunnen dat u / jij zich in één van deze problemen herkent en er graag met iemand in vertrouwen over zou willen praten. Dan kunnen we binnen onze kerkelijke gemeente iets voor u betekenen, want we hebben een PPB-team. Voor de verwerking of aanvaarding van problemen kan het helpen om in een sfeer van vertrouwen dit met een PPBer te delen.
En niet alleen erover praten, maar ook in gebed alle verdriet en pijn bij God neerleggen. Hierdoor kunt u het gevoel krijgen dat u er niet meer alleen voor staat en het delen van problemen kan helpen om te helen.
Alle PPB-ers volgden een pastorale cursus, zijn door de kerkenraad aangesteld en hebben geheimhoudingsplicht. PPB-ers zijn inzetbaar als een gemeentelid tijdelijk meer pastoraat nodig heeft dan de predikant of ouderling kan geven.
Als u / jij hier meer over wilt weten of weleens met een PPB-er zou willen praten, neem dan contact op met de wijkpredikant, de wijkouderling of met de coördinator: ppb@rondzes.nl
terug