diaconaal maatschappelijk werk diaconaal maatschappelijk werk

Diaconaal Maatschappelijk Werk Ridderkerk
Het DMW biedt christelijke hulpverlening bij allerlei problemen: relatie- en opvoedingsproblemen, overspannenheid, burn-out, identiteitsvragen, depressies, psychosomatische problemen zoals hyperventilatie en spanningshoofdpijn, seksuele problemen en verwerking van bijv. rouw of incest. Graag laten wij één van onze cliënten aan het woord om iets te vertellen over het werk wat we doen.
‘’Ik heb me aangemeld bij het DMW omdat ik last had van psychosomatische klachten. Daarvoor had ik al aangeklopt bij de huisarts, maar hij vermoedde dat mijn klachten het gevolg waren van psychische overbelasting. Ik sliep slecht, voelde me continu opgejaagd en had zelfs last van hartritmestoornissen. Ook op mijn werk had dit de nodige invloed; ik vergat dingen en viel soms onredelijk uit naar mijn werknemers. Na een heftige periode van ziekte en overlijden van mijn vader, werd alles ineens teveel. Door gesprekken te voeren bij het DMW kwam ik toe aan verwerken mede doordat ik de ruimte kreeg om mijn emoties te uiten. Iets wat ik van huis uit niet gewend was en waarvan ik dacht dat het zwak was. Ook heb ik meer inzicht gekregen in wat mij energie geeft en wat mij mijn energie ontneemt. Vervolgens had ik met mijn perfectionisme en prestatiedrang ook nog wel wat te stellen, maar uiteindelijk heb ik geleerd milder met mezelf om te gaan, mijn grenzen beter te bewaken en mezelf te accepteren zoals ik ben.’’
 
Herkent u zich in dit verhaal? Of loopt u met andere vragen rond? Neem dan gerust contact met ons op!
 
Bernadine Pater
E: bpater@stichtingschuilplaats.nl
@: info@stichtingschuilplaats.nl
T: 0318-547870
M: 06-51069487
 
 
Wie zijn wij Wie zijn wij
U bevindt zich op de huispagina van de Hervormde gemeente binnen de Protestante Kerk in Nederland (PKN) te Ridderkerk, wijkdelen ‘Drievliet’ en ‘Oostendam’. Op deze pagina vindt u allerlei aankondigingen, o.a. van komende kerkdiensten en verenigingsavonden. Ook kunt u hier actuele en opgeslagen kerkdiensten luisteren. Het is daarbij mogelijk om onze betrekkingen met buitenlandse relaties door te lezen.
We zouden het fijn vinden als u één of meerdere van onze diensten komt bezoeken. Hartelijk welkom!